keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Käpyjä

Maaliskuussa laitoin Ravelryssä arvottavaksi muutaman lankavyyhdin, siis niin että voittaja sai haluamastaan langasta toivomansa asusteen mun neulomana. Voittajia oli vain yksi mutta koska kaikille langoille tuli kivoja toiveita, päätin käyttää kaikki tarjoamani langat tähän tarkoitukseen.


Näitä neuleita on näkynyt täällä blogissa pitkin kevättä ja nyt vihdoin on viimeisetkin tehty ja perillä saajalla. Tai siis viimeiselle toivojalle tein kaksi neuletta mutta tässä postauksessa esitellään vain ensimmäinen.


Saajan toiveena oli kirjoneulesukat koska niitä hänellä ei vielä ollut. Kevään Ullassa oli kiva sukkamalli jossa oli sekä kirjoneuletta että vähän erilainen kantapää, sukat sopivat siis myös Ravelryn kantapäähaasteeseen.


Ohjeesta poiketen käytin kolmea väriä koska en ole ihan varma tuon kirjavan langan kestävyydestä esim kantapäässä ja toisaalta en kyllä halunnut myöskään tehdä valkoista kantapäätä ja kuvio ei ehkä olisi erottunut kovin selvästi jos olisin tehnyt kirjoneuleen ruskeasta ja kirjavasta yhdessä. Mutta lopputulos on kuitenkin oikein kiva, ainakin mun omasta mielestä.


Ainaoikeana tehdyt kärki ja kantapää ovat hyvin joustavat, koon arviointi oli tällä kertaa tavallista helpompaa kun mitan ei tarvinnut olla ihan sentilleen. Ja lisäksi nuo nurjat raidat on aika koristeelliset.


Malli: Kuusenkäpy muokkasin kantapäätä ihan pikkuisen, lähinnä tein lyhennetyt kerrokset hieman eri tavalla ja lisäsin kolmannen värin
Langat: Araucania Ranco Multy, sinipunakirjava sekä Wollmeise twin, ruskea ja valkoinen
Puikot: 2.75 mm pyöröpuikko, tein molemmat sukat yhtäaikaa


Koska tässä mallissa on kirjoneuletta aika vähän, tein sitten toisetkin mutta koska nekin on kivat niin ne ansaitsevat ihan oman postauksen toisella kertaa.

5 kommenttia: