sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Jaakko ja pavunvarsi

Tamikuun lopulla ilmoittauduin taas vaihteeksi testineulojaksi uudelle sukkaohjeelle. En lukenut kovin tarkasti mitä suunnittelija kertoi ohjeesta, katsoin vain kuvaa ja tykkäsin kovasti kun sukan alku oli vähän tavallisesta poikkeava ja rullautui kivasti. No eipä rullaa näissä sukissa kun ohjeeseen oli vaihdettu ihan tavallinen resori.


Valitsin työhön ohjeen mukaiset puikot ja olisin kyllä voinut valita pienemmät, en päässyt ohjeen tiheyteen ja sukista tuli isommat kuin ajattelin.


Ohje on kuitenkin kiva eikä siinä ollut mitään isompia virheitä. Tykkään myös siitä että samalla kaaviolla voi tehdä kaksi eri leveyttä ja varren ja terän pituuden voi myös valita itse. Nämä tein pienemmällä ympärysmitalla, pidemmällä varrella ja lyhyemmällä terällä.


Eka sukka ei meinannut valmistua millään, pääsin aloittamaan monta päivää ohjeen saamisen jälkeen ja sittenkin edistyminen oli kovin hidasta. Mitään syytä siihen ei kyllä ollut, langanjuoksut on melko lyhyitä koko ajan ja neulominen siten hyvin sujuvaa. Ehkä se sitten oli vain tuo kovin vaihteleva kaavio jota piti katsoa koko ajan.


Ennen toisen sukan aloittamista taisin tehdä yhden toisen sukkaparin alusta loppuun mutta sain testin valmiiksi hyvissä ajoin ennen määräpäivää.


Tämä ohje on Ravelryssä mutta saksalainen suunnittelija ei myy sitä eurooppalaisille Ravelryn kautta muuttuneiden alv-säädösten takia. Sähköpostilla kysymällä sen luultavasti saa ostettua. Moni muukin suunnittelija on tehnyt saman päätöksen ja eurooppalaisten on hankala hankkia ohjeita, mutta siihen on tulossa muutos myöhemmin keväällä kun Ravelry ryhtyy tilittämään verot Eurooppaan ja suunnittelija ei voi enää valita mihin maihin ohjeitaan myy.


Malli: Jack and the Beansock
Langat: Crelando Anika beige ja Gründl Hot Socks Uni tummanvihreä
Puikot: 2.5 mm


Sukkakuvia ottaessa huomasin keloutuneen puun kolossa jonkun eväspaikan, oliskohan tikka käynyt lounaalla.


5 kommenttia: