sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Villakoiran ydin

Ravelryssä on paljon kivoja kirjoneuleohjeita erilaisiin eläinaiheisiin neuleisiin. Sain idean neuloa lapaset villakoirien omistajalle ja ohjekin löytyi varsin näppärästi.


Valitsin langan ohjeen puikkokoon mukaan, ohjeessa käytettiin 2.5 mm puikkoja joten oletin ohuen sukkalangan sopivan tähän malliin. Ihan ei sitten osunut tämä lankavalinta oikeaan, peukaloon päästyäni huomasin että lapasista on tulossa kovin pienet.


Koska en tykkää purkamisesta ja teen sitä vain kun on oikeasti pakko niin päätin tehdä lapaset valmiiksi ja etsiä sitten jonkun toisen langan. Ensimmäisestä lapasparista tuli lopulta vain vähän pieni mun käsiin mutta koska tiedän että suurimmalla osalla naisista on isommat kädet kuin mulla niin etsin sitten ne paksummat langat.


Toisen parin aloitin reippaasti 3 mm puikoilla. Koska lankakin oli vähän paksumpaa niin kärkikavennuksiin päästyäni totesin että tällä kertaa lapasesta oli tulossa sitten liian iso. Jouduin siis kuitenkin purkamaan.


Jätin alkuperäisestä jäljelle varren ensimmäiset kuviot ja otin työhön 2.75 mm puikot. Tällä kertaa koko alkoi heti tuntua sopivammalta vaikka puikkokoko muuttui vain 0.25 mm. Neljännen samanlaisen lapasen tekeminen meni jo rutiinilla, päätin kuitenkin vaihtaa viimeiseen lapaseen englannin sijaan norjan ja niinpä näissä isommissa lukee kummassakin eri teksti.


Mulle kävi aikoinaan tämän saman suunnittelijan kissalapasien kanssa ihan samoin kuin nyt, ensimmäisestä parista tuli pienempi kuin odotin. Ehkä kannattaisi tarkistaa se tiheys myös ennen tämmöisiä pieniä töitä, sukkien koko menee useammin oikein kun olen tehnyt niitä niin paljon. Niissä silmukkamäärä kertoo yleensä minkä kokoinen lopputulos on odotettavissa.


Jouduin lisäämään pienemmän parin peukaloihin kaksi kerrosta ja isomman koon peukaloista jätin pois kaksi kerrosta.


Malli: Poodle mittens
Langat: pienemmissä 4-säikeinen Regia (valkoinen) ja Novitan tico tico (musta), isommissa Wollmeise Merino DK (valkoinen) ja Socks that Rock mediumweight (harmaa)
Puikot: pienemmissä 2.5 mm ja isommissa 3 mm ja 2.75 mm8 kommenttia:

 1. Hämmästyttävän iso kokoero, kun puikkokoko ei kuitenkaan ole paljoa isompi. Keltanokka oppi täällä taas jotain uutta - kiitos siitä!
  Melkein toivoisin, että täälläkin asuisi villakoira, ovat tosi kauniit tumput!

  VastaaPoista
 2. Onpas yllättävän iso kokoero.
  Ihanaa Naistenpäivää sinulle.

  VastaaPoista
 3. Kauniit lapaset, oon ite joskus miettiny että neuloisin ne kissalapaset :) Ite kans erehdyin joskus aloittamaan kirjoneulelapaset liian paksusta langasta ja ihan järjettömän isothan niistä tuli. Ja puikkojenkin koolla on tosiaan väliä myös.

  VastaaPoista
 4. Tosi sievät lapaset villakoiraihmiselle :)

  VastaaPoista
 5. Huiput! Mullekin tollaset, vaikka en koiraihminen olekaan!

  VastaaPoista
 6. Hienot! Kämmenpuolen olen nähnyt muuallakin - oliskohan niin, että samaa mallia varioidaan? Mutta todella upeat on!

  VastaaPoista