keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Se hullutus alkoi taas

Ravelryn Sock Madness ryhmässä alkoi maaliskuun alussa kilpaneulonta jo yhdeksännen kerran. Itse ilmoittauduin mukaan toista kertaa. Tällä kertaa en tosin kilpaile vaan neulon malleista ne mitkä haluan ja ihan vaan omaksi iloksi. Lähetettyäni sähköpostia järjestäjille, sain tosin pari kyselyä, enkö kuitenkin kilpailisi tänäkin vuonna, mutta olin jo päättänyt että en kilpaile. Ainakaan vielä ei harmita.


Tällä kertaa ensimmäinen ohje julkaistiin vähän poikkeuksellisesti jo kuukauden 1. päivänä, yleensä ohje on julkaistu ehkä pari päivää myöhemmin. Koska suunnittelija oli eurooppalainen, ohje julkaistiin meille oikein sopivaan aikaan, sunnuntaina aamupäivällä. Luin ohjetta pikaisesti, totesin aika helpoksi, loin silmukat ja aloin neuloa.


Iltapäivällä olin jo päässyt aika pitkälle kun huomasin vihdoin katsoa kyselyketjua. Joku kysyi voiko resorin oikeat silmukat vaihtaa kierretyiksi jolloin tajusin tehneeni alun ihan väärin ja koska tein molempia sukkia yhtäaikaa, sama virhe oli molemmissa sukissa. Lisäksi olin luonut silmukat väärällä tavalla, luontitavan muistin kyllä lukeneeni mutta jostain syystä en sitä kuitenkaan käyttänyt.


Olin jo melkein kantapäässä joten purkamista en edes harkinnut. Päätin neuloa resorit uusiksi ja yhdistää ne sitten silmukoita jäljentämällä paikoilleen. Ekan resorin korjasin sitten samantien ja se onnistui ihan hyvin.


Neuloin sukkia pitkin viikkoa ja sain ne valmiiksi hyvissä ajoin. Kuvien ottamiseen taisi kulua useampi päivä kuin neulomiseen. Sukista tuli vähän isot mutta onneksi väri on semmoinen että  kelvannee myös perheen miesväelle.


Tänä vuonna kilpailijoita on mukana yli 500, joukkueita tulee 14 ja huutosakkilaisiakin, siis meitä jotka haluamme vain ohjeet, on yli 100. Seuraava ohje julkaistaan toivottavasti tulevana viikonloppuna. Lisäksi tänä vuonna on tehty semmoinen uudistus että kukin kierros kestää enintään kaksi viikkoa. Toivon kivoja ohjeita, sukkaneulonta tuntuu taas ihan kivalta.


Malli: Alohomora
Lanka: Regian 4-säikeinen sukkalanka
Puikot: 2.25 mm pyöröt


2 kommenttia:

  1. Tunnistin itseni tekstistäsi, nimittäin ohjeen lukeminen, painamatta sitä kuitenkaan kunnolla mieleen, haluaa vaan saada kauheella vimmalla työn alulle. Nätit sukat jokatapauksessa ja hienosti pelastit tilanteen :)

    VastaaPoista