sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Musta + valkoinen = harmaa

Lupasin Ravelryssä toisetkin sukat arvontapalkinnoksi. Tällä kertaa lupasin tehdä kirjoneulesukat voittajan valitsemalla mallilla. Voittaja antoi kuitenkin vapaat kädet ja ilmoitti vain lempivärejään.


Koska saajan lempiväreihin kuuluivat erilaiset harmaat ja mulla piti olla useampia harmaan sävyjä jämälangoissa, päädyin aika uuteen malliin johon sopivat hyvin saman värin eri sävyt. En sitten pikaisella penkomisella löytänyt ihan riittävän monta eri sävyistä harmaata joten otin lisäksi mustan ja valkoisen.


Mallissa on taas kolme eri kokoa, nämä sukat tein ohjeen isoimmalla silmukkamäärällä. Tein resorin 2 mm puikoilla ja vaihdoin kirjoneuleeseen 2.25 mm puikot. Jälki ei mielestäni ollut kovin tasaista joten vaihdoin parin kuvioraidan jälkeen takaisin 2 mm puikkoihin joilla jatkoin sitten sukat loppuun.


Neuloin kaksi viimeistä sävyä ensin väärinpäin ja päädyin hyvin poikkeuksellisesti purkamaan jonkin verran. Osa kuvioväreistä on samasta liukuvärjätystä kerästä ja valitsin toisen sukan yhteen raitaan aluksi ihan väärän sävyn. Purin sitten senkin raidan.


Vaikka silmukoita on tässä koossa hyvin paljon, malli on helppo ja neuloutui varsin nopeasti. Langanjuoksut ovat pääasiassa lyhyitä ja tämmöinen malli sopii hyvin myös kirjoneuleharjoitteluun kun kirjoneuletta on vain varressa.


Terään löysin kokonaisen 50 gramman kerän mutta se ei ihan riittänyt. Onneksi varressa oli samaa lankaa jämäkerästä ja sain tehtyä sukat valmiiksi. Lanka loppui toisen sukan kärkikavennuksissa.


Malli: Otis
Langat: Novita tico tico (musta), Hjertegarn Kunstgarn (kolme harmaata sävyä), Regia 4-fädig (valkoinen ja yksi harmaa), California Salida (yksi varren harmaista ja terä)
Puikot: 2 mm ja 2.25 mm7 kommenttia: