sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Eihän sitä aina voi onnistua

Ostin Lontoosta käsityömessuilta tarvikepaketin, Knit Like a Latvian. Valitsin monista lapasmalleista yhden, valinnanvaraa oli niin paljon että valinta piti tehdä vähän summassa.


Avasin laatikon vasta kotona kun matkalla oli niin kiire että en ehtinyt tutustua ostoksiini sen kummemmin. Ja kotona vasta huomasin että laatikossa olikin väärän mallin langat. Onneksi vain yksi väri oli väärä ja sillekin löysin kotoa helposti korvaavan langan. Hassua tässä on tietenkin se, että myyjä kyllä avasi paketin jo siellä messuilla mutta kai vain tarkistaakseen että ohje on mukana ja oikea eikä sitten huomannut että värit ei ihan täsmää malliin.


Onneksi se väärä väri oli keltainen jota muutenkin tarvitaan tässä mallissa vähiten. Nämä langat on jotain 100 % villalankaa, latvialaista kai ja paksuudeltaan suurinpiirtein vironvillaa (8/2) vastaavaa. Mulla oli keltaista Pirkkalankaa, sitä paksumpaa ja käytin siitä vain toisen säikeen. Yhteen lapaseen kului noin kolme metriä keltaista lankaa.


Paketissa oli noin 130 grammaa lankaa, kaksi pientä vyyhtiä mustaa, vyyhti vihreää ja punaista ja vähän pienempi vyyhti punaruskeaa. Oletan että nämä langat olisivat kuuluneet pakettiin 8 ja mulla oli paketti 7.


Mustan langan riittämistä jännitin koko ensimmäisen lapasen neulomisen ajan, hyvinhän se lopulta riitti ja jäljellekin jäi vielä vähäsen. Muitakin värejä jäi jäljelle joten lisää lapasneulontaa tiedossa myös tulevaisuudessa.


Messuilla myytiin pakettiin lisäksi 1.5 mm sukkapuikkoja. Mulla on sen kokoinen pyöröpuikko ja luultavasti parit sukkapuikotkin joten en ostanut puikkoja. Itse tein nämä 2 mm puikoilla kun neulon kuitenkin aika tiukkaa ja noilla ihan ohuilla neulominen on jo melkoista vääntämistä.


Tässä mallissa neulotaan aika monta kerrosta kolmen värin kirjoneuleena. Tekniikka on mulla vielä vähän harjoitteluasteella ja siksi nämä lapaset eivät ole mikään erityisen taidokkaat. Lisäksi huomasin että olen tehnyt toisen lapasen (sen jälkimmäisen) paljon löysemmin, se on selvästi isompi kuin eka. Kuvat eivät siis tällä kertaa valehtele vaan lapaset on oikeasti eri kokoiset.


Kuten otsikkokin kertoo, aina ei voi onnistua mutta jospa oppisin taas tästäkin jotain ja tuskin tuo kokoero käyttöä kuitenkaan haittaa.


4 kommenttia:

  1. On ne kauniit. Olen itsekin tuollaiset neulonut helmikuussa 2009 ja blogannut niistä vanhan vuodatuksen blogini puolella. Niissä oli tuo ruusu vain pikkasen erilainen. Olin mallin ottanut jostain latvialaiselta sivustolta jossa oli paljon erilaisia malleja.

    VastaaPoista
  2. Kauniithan näistä tuli! Ensin värit näyttivät jotenkin synkiltä, mutta kuvaa tiiratessa aina vaan hienommilta ja hienommilta.
    Kolmen värin kirjoneuletta... Auts. Voi kun uskaltautuisin siihen kahteen väriinkin.

    VastaaPoista