sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Ja taas pöllöjä

Tehtyäni viime keväänä työkaverin vauvalle pöllöpeiton, laskin jäljellä olevat Puro-kerät ja totesin tyttärelle että seuraavan peiton teen sitten omalle lapsenlapselle, lankaa oli vielä kahteen peittoon.


Aloitin peiton virkkaamisen vähän liian myöhään, vain viikko ennen ristiäisiä kun edelliset peitot olivat valmistuneet niin nopeasti. Värikkäät palaset sain tälläkin kertaa tehtyä aika nopeasti mutta valkoisten reunusten virkkaaminen ei meinannut käynnistyä millään. Tein kolme erilaista versioita reunakerroksista.


Ensin tein reunan kaksinkertaisella langalla samoin kuin ensimmäiseen tekemääni peittoon. Palanen tuntui jotenkin jäykältä joten päätin kokeilla reunusta yksinkertaisella langalla. Värillisten palojen koukulla tuli ihan liian harvaa joten etsin pienemmän koukun ja aloitin taas alusta. Kolmannella kerralla koukku oli aivan onneton, puinen koukku ja halkeileva/takertuva villalanka oli ihan mahdoton yhdistelmä. Etsin vielä puoli numeroa pienemmän koukun ja jatkoin palasen sillä loppuun.


Aikaa tietysti tuhrautui vaikka kuinka paljon ja kun olin vielä päättänyt tehdä aiempaa isomman peiton niin minulla oli vasta kaikki palaset virkattuna päivää ennen ristiäisiä.


Yhdistelin palasia koko päivän, mitään värisommitelmaa en ehtinyt tehdä, otin vain pinosta seuraavan palasen ja katsoin ettei vieressä ole ihan samanväristä. Virkkasin ensin kaksi vaakariviä jotka yhdistin samantien ja sitten aina ensin rivi valmiiksi ja yhteen edellisen kanssa.


Koska olin ostanut vain pieneen peittoon tarvittavan määrän silmänappeja niin tein enemmän noita pöllöttömiä palasia. Peitto ei ole kovin paljon suurempi kuin ne edelliset vaikka paloja onkin enemmän koska yksittäiset palaset ovat vähän aiempaa pienempiä.


Päättelin kaikki langanpäät heti samantien joten kun lopulta sain viimeisen reunuskerroksen virkattua ristiäispäivän aamuna, minulla oli pääteltävänä vain yksi langanpää.


Aiemmat peitot olen pessyt nopeasti ja oikonut kuivumaan mutta tällä kertaa semmoiseen ei ollut aikaa joten höyrytin peiton pikaisesti, otin kuvat ja pistin pakettiin vain tuntia ennen kuin piti lähteä ristiäisiin.


Malli: Owl Obsession
Langat: Novita Puro, 6 eri väriä yhteensä 6.5 kerää, Kotikulta Villainen vähän alle 8 kerää
Koukku: 5 mm värillisissä osissa, 3.5 mm valkoisissa reunuksissa


9 kommenttia:

 1. Kertakaikkiaan ihana!
  Rakkaudella tehty <3

  VastaaPoista
 2. Tosi ihana! Tuntuu kaikissa blogeissa nyt olevan paljon virkattuja peittoja, että alkaa itsekin mieli tehdä joku peitto. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvinhä kerkesit peiton virkata ; ) Kaunis pöllöpeitto se on, ihan vois itsellekkin tehdä.

  VastaaPoista
 4. On tämä vaan niin suloinen =)

  VastaaPoista
 5. Täpärälle meni, mutta on ihana peitto jälleen.

  VastaaPoista
 6. Valtavan kaunis <3
  Todella ihana ajatus virkata peitto ristiäislahjaksi. Onhan siinä jotain ihan muunlaista lämpöä kuin korukaupasta ostetussa valokuvakehyksessä :D Ei sillä, paikkansa se on sellaisellekin.

  VastaaPoista
 7. Ihana peitto, onnea mummulle. On ne lapsenlapset vaan niin ihania ja rakkaita.

  VastaaPoista