keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Lomalla Lontoossa, osa 1

Kyllästyttiin miehen kanssa Suomen talveen ja lähdettiin Lontooseen katsomaan joko siellä olisi kevät. Olihan siellä mutta oli siellä kyllä myös aika kylmä.


Saavuimme Lontooseen aika myöhään maanantai-iltana ja käytiin vain syömässä pikaisesti ennen nukkumaan menoa. Aamulla olikin aikainen herätys koska olin ostanut meille liput WB studioille, käytiin tutustumassa Harry Potter elokuvien maailmaan.Varasimme aika paljon aikaa matkaan studiolle niinpä ei haitannut vaikka valitsimmekin London Euston asemalla sen hitaamman junayhteyden, joka pysähtyi varmaan kaikilla väliasemilla. Keskustasta pääsee Watford Junction asemalle Oyster cardilla joten lippua ei tarvinnut ostaa erikseen.
Juna-asemalla oli sopivasti Potter bussi odottamassa mutta mepäs emme mahtuneetkaan siihen vaan jouduimme odottamaan seuraavaa ja sää ei suosinut yhtään, koko odotusajan satoi vettä tai se taisi olla melkein räntää, aika kylmää oli.Lopulta bussi kuitenkin tuli ja pääsimme studioille, ihan sopivaan aikaan, ehdimme hyvin hakemaan liput luukulta ja sisällä ei tarvinnut sitten odotella kovinkaan kauan kierrokselle pääsyä. Lippuluukulla pitää olla joku henkilöllisyystodistus mukana että saa liput.

Sisällä jonotettiin hetki, pieni myöhästyminen ei olisi tainnut haitata koska vielä 15 minuuttia meidän varaaman ajan jälkeen kuulutettiin että jonoon otetaan vain niitä joilla oli sama aika kuin meillä.Studioille päästettiin kerralla aina pieni joukko ihmisiä, ensin oli yhteinen tilaisuus jossa kerrottiin studioista ja Harry Potter elokuvista yleensä ja sitten päästiin kiertelemään omin päin. Aikarajoitusta ei omalle kiertelylle ollut, toki olisivat varmaan ajaneet ulos sulkemisajan lähestyessä.


Meilläkin kului aikaa ainakin pari tuntia vaikka ei nyt niin suuria faneja ollakaan. Aika huikea paikka.


4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, ihania muistoja! Me kävimme Harry Potter- studioilla viime syksynä, miehen lisäksi mukana 13- ja 8-vuotiaat nuoret potteristimme. Paikka oli todellakin mahtava ja minusta kaikkein vaikuttavin oli tuo Tylypahkan pienoismalli josta sinullakin nuo viimeiset kuvat on! Henkilökuntaan kuiluva nainen (siellä taikasauvahuoneessa heti Tylypahkan jälkeen) kertoi, että sieltä huoneesta tulee usein ihmisiä ihan kyyneleet silmässä ulos, kun sr vaan on niin hieno.

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia. Suuri haaveeni olisi päästä Lontooseen joskus.

  VastaaPoista
 3. Ooh! Tonne tarttee kyllä vielä joskus päästä!

  VastaaPoista
 4. Onhan huikea paikka. En tiennyt tuollaista olevankaan. Sinne kun pääsisi käymään vielä joskus.

  VastaaPoista