torstai 17. maaliskuuta 2016

Lomalla Lontoossa, osa 3

Arvonta on nyt suoritettu ja voittajaksi tuli LeenaK, otathan yhteyttä vaikka sähköpostilla (osoite tuossa sivussa) niin laitan postia tulemaan. Kiitos kaikille osallistujille.


Vielä on muutama kuva näyttämättä, otin niitä tällä reissulla tosi vähän, yhdenkin päivän kuljin kamera kaulassa enkä ottanut kuin kolme kuvaa. Tosin se päivä oli kovin sateinen, meillä ei ollut sateenvarjoa ja pidettiin sadetta milloin minkäkin sillan alla. Hetken aikaa jopa ukkosti, nähtiin yksi salama ja kuultiin jyrinää.


Lontoossa on mun mielestä helppo liikkua, monet nähtävyydet voi kiertää samalla kävelyreissulla. Me kuljettiin tälläkin kertaa paljon metrolla mutta käveltiin myös paljon. Metrolla liikkuessa pitää myös varautua kävelemiseen kun vaihdoissa pitää usein kävellä pitkiäkin matkoja maan alla. Tällä reissulla matkattiin myös junalla, bussilla ja overgroundilla.


Yhdellä kävelyreissulla nähtiin parikin pyöräparkkia, ei sitten tutustuttu miten vuokraus olisi toiminut mutta pyöräilijöitä näkyi kyllä tosi paljon.


Viime kerralla käytiin London Eyessä joka oli kyllä ihan kiva mutta ehkä hieman ylihinnoiteltu. Tälläkin kertaa tutustuttiin maisemiin yläilmoista, Emirates Air Line oli ihan kiva kokemus ja kun sen maksoi Oyster Cardilla hinta oli ihan siedettävä.


Meillä oli hotellissa ilmainen wifi joten pystyimme hyvin miettimään seuraavan päivän kohteet aina illalla ja katsomaan kartasta sopivat reitit. Kännykän karttapalvelu auttaa myös, mutta me tykätään kulkea myös niin että kävellään vaan päämäärättömästi, varsinkin Lontoon keskusta-alueella tulee varmasti metro- tai bussipysäkki vastaan ennemmin tai myöhemmin. Eikä sekään ole niin vaarallista jos joskus menee metrolla pätkän väärään suuntaan, jäädään pois seuraavalla asemalla ja lähdetään takaisin.


Lentokentälle mennessä kannattaa varata reilusti aikaa. Meillä oli lähtöpäivänä vähän huonoa tuuria. Olin toki nähnyt jo monena päivänä ilmoituksia joissa kerrottiin että viikonloppuna ei kaikki linjat ole täydessä toiminnassa mutta en sitten kiinnittänyt asiaan sen kummempaa huomiota. Olisi ehkä pitänyt, juuri se linja jolla mentiin kentälle oli toiminnassa vain osittain. Odotettiin oikeaa junaa aika kauan ennenkuin lopulta tajuttiin että sinne kentälle ei nyt vain pääse suoraan. Hypättiin junaan jossa sitten kuulutettiin jossain asemalla että kaikkien piti jäädä pois ja jatkaa matkaa bussilla.


Asemalla piti sitten katsella karttoja, harhautua vähän väärään paikkaan ja lopulta kysyä neuvoa ja seurata muita lentomatkailijoilta näyttäviä jotta päästiin taas jatkamaan pätkän matkaa. Bussi vei pari aseman väliä eteenpäin ja sitten päästiin taas metroon. Ja taas odotettiin turhankin kauan kun ne ensimmäiset junat meni vähän kiertäen sinne meidän terminaaliin. Lopulta meillä oli vain noin puoli tuntia aikaa kentällä joten ei kyllä aika käynyt pitkäksi.


Oyster Cardille jäi vielä vähän rahaa joten kai meidän pitää vielä joskus suunnata Lontooseen. Mies tosin ehdotti että mentäis seuraavalla reissulla jonnekin muualle mutta kun Lontoo on niin helppo ja kieli on tuttu. Ehkäpä jonnekin muualle Englantiin sitten.


3 kommenttia:

  1. Näitä matkakertomuksia on ollut niin mukava lukea, kun oma lähtö on lähestyy kovaa vauhtia. Sateenvarjo taitaa tällä kertaa olla tarpeen.

    VastaaPoista
  2. Miksi mennä muualle, jos voi mennä Lontooseen... voi kun joskus taas pääsis, liian pitkä aika viime käynnistä (olisko ollut peräti 2011).

    VastaaPoista
  3. Näitä lukiessa tuli kauhea kaipuu Lontooseen. Pieni vilkaisu kalenteriin kertoi, että seuraava Lontoon reissu onkin jo ihan nurkan takana, parin viikon päässä.

    VastaaPoista