sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Harmaita sävyjä

Tänään esiteltävät sukat saivat mallinsa vasta neulonnan edetessä. Otin keväällä tuleesta isosta lankalaatikosta seuraavan langan esille ja se sattui olemaan Villa Laurilan Kainuunharmas, tex 140x2, nylonvahvisteinen sukkalanka. Lanka tuoksui vyyhdillä hyvin voimakkaasti lampaalle. Langassa on paljon lanoliinia ja sen kyllä myös tuntee.


Onneksi haju vähän laimeni kun lanka oli kerällä, tai sitten siihen vain tottuu. Lanoliinin takia lanka ei pölyä neuloessa oikeastaan ollenkaan. Tein ensin aloituksen varpaista aloitettaviin sukkiin mutta lanka ei halunnut taipua niin moderniin tapaan joten parin kerroksen jälkeen purin aloituksen ja aloitin perinteiseen tapaan varresta 60 silmukalla. Puikot ihan alussa 3 mm, parin ekan kerroksen jälkeen resorissa 2.75 mm ja palmikoiden alusta loppuun taas 3 mm.


Minulla olisi ollut jossain valkoista suomenlampaan villalankaa valmiiksi kerällä, varmaan ihan samanpaksuistakin, mutta laiskana en sitten kuitenkaan jaksanut sitä etsiä joten sukat on ihan yksiväriset.


Koska hylkäsin raidat piti keksiä jotain muuta koristetta tilalle. Palmikot on aina kivoja, niitä siis. Laskeskelin resoria neuloessani minkälaiset palmikot sopii mun silmukkamäärälle ja päädyin tekemään 4 s palmikon joka toiseen 2 oikein raitaan. Taakse jäi lopulta kaksi raitaa vierekkäin ilman palmikoita


Ensimmäisen palmikon jälkeen tuumin tuleekohan mun palmikot liian tiuhaan joten tein toisen vähän useamman kerroksen jälkeen. No ne olis taas olleet liian harvassa. Koska malli sai kehittyä ihan omanlaisekseen tein palmikonkiertojen väliin vuorotellen 3 ja 5 välikerrosta.


Tykkään tehdä kantalapun vahvistettuna. Toisaalta halusin jatkaa myös noita nurjia raitoja myös joten nostin lopulta noin joka toisen oikean silmukan neulomatta. Kantapää on ranskalainen, se minkä nykyään teen melkein kaikkiin sukkiin.


Sukan päälle en enää tehnyt palmikoita, näistä tulee luultavasti saapassukat ja halusin terästä aika sileän, nurjat silmukat jatkuu kuitenkin terään asti jotta sukka istuu paremmin. Kuvan pihasaappaat (kokoa 34, aika reilu koko) on mun, sukat tulee jollekin isompikenkäiselle.


Näin tuli siis tehtyä palmikkosukat vaikka alkuperäinen ajatus oli tehdä jotain ihan muuta. Ehkäpä saan jonkun toisen langan tottelemaan paremmin ja toteutan myös sen alkuperäisen suunnitelman.


Kävin kuvaamassa meidän pihasta löytyviä harmaita sävyjä ja aika paljon niitä löytyikin. Tänäänkin on ollut tosi lämmin päivä, vain kuihtumassa olevat kukat ja aika alhaalla oleva aurinko kertovat että nyt ei tosiaankaan ole enää keskikesä.


Ja sitten vielä arvonnan tulos. Kiitos taas runsaasta osallistumisesta, palkintoja oli tällä kertaa jaossa vain yksi ja voittajaksi tuli Anu. Laitatko sähköpostilla minkä kokoiset sukat haluat ja mallitoiveen saat myös esittää.Koska kenenkään elämän ei pitäisi olla pelkkää harmaata, viimeisessä kuvassa hehkuu vielä kovin kesäiset värit.


10 kommenttia:

 1. Minulle juuri eilen sanoi yksi vanhempi herrasmies maalaismarkkinoille, että eikö enää tehdä laisinkaan harmaita villasukkia. Sinä heti sellaiset neuloit:)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, ihan voittajafiilis :)

  Laitoin sähköpostia.

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat. Ovat minun mielestä tyylikäs näköinen. Ja minulla on myös juuri keskiharmaa puikoilla, kokeilen eränlainen joustinneule.

  VastaaPoista
 4. Ihanan rouheat sukat, joita palmikot mukavasti pehmentävät. Ja mahtavia kuvia, taas!

  VastaaPoista
 5. Harmaa on kyllä yksi kauneimmista sukkaväreistä, vaikka harvemmin niitä tulee tehtyä :)

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat, yksinkertaisuus on usein se paras vaihtoehto.

  VastaaPoista
 7. Kauniit perusharmaat kuviosukat, yksivärisessä tuo kuvioitus näkyy hyvin:)

  VastaaPoista
 8. Vallan hurmaavat ja itsepäiset harmaat sukat, kun suunnittelivat itse itsensä! =)

  VastaaPoista
 9. Kauniit sukat :)
  Pari kuvaa kyllä vaan näyttää mulle tyhjää ruutua, jossa on ruksi.. :(

  VastaaPoista