sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kummastelua

Erilaiset asustekilpailut alkaa näköjään olla ihan jokavuotinen perinne. Tänä syksynä lapaskilpailuja oli ainakin kaksi, ehkä paikallisia pienempiä enemmänkin.


Yhteishyvässä on nyt äänestettävänä raadin valitsemat 10 parasta lapasparia, kilpailuun oli tullut noin 500 paria lapasia joista nämä on valittu.


Ja sitten se mitä nyt kummastelen. Blogeissa on näkynyt tuohon kisaan lähetettyjä kivoja lapasia, uusia omaperäisiä ideoita ja niitä on myös Yhteishyvän blogikirjoituksen kuvituksena. Ja sitten finaaliin valitaan kumminkaiman vanhalla hyvällä ohjeella tehtyjä lapasia. Siis kisaan jossa on tarkoitus löytää uusia ideoita ja kivoja omaperäisiä malleja. Kaikki finaaliin valitut ei todellakaan ole vanhoilla ohjeilla tehtyjä mutta jotenkin yksikin on oikeastaan likaa.


Kun ulkomailla on ollut vastaavia kisoja niin niistä malleista on valittu niitä omaperäisimpiä ja koottu kirjaksi. Ja täällä meillä valitaan finaaliin jos lapaset on siististi tehty vaikka eihän sillä ole oikeasti väliä onko jokainen silmukka just samankokoinen, idea on mun mielestä tämmöisissä kilpailuissa se tärkein juttu tai ainakin sen pitäisi olla.


Mutta käykää nyt kumminkin äänestämässä suosikkianne, mä ainakin aion äänestää omaperäistä ideaa. Ja en siis itse lähettänyt lapasia tähän kisaan, idea oli mutta aika loppui kesken.


Syyskuu loppuu kohta ja kuunliljat jaksaa vieläkin tehdä uusia kukkia, ehkä pakkanen vie ne jo tulevana yönä. Talvea varten tein myös sukkaset, ihan perusmallilla ja Novitan värjäämillä raidoilla.


7 kommenttia:

 1. Kummastellessa on syntynyt nätit sukat, ja varmasti lämpimät, kun on pitkät varret.
  Kävin myös äänestämässä lapaskilpailussa. Ja totta puhelet tästä kilpailun omaperäisyydestä, vaikka löysinkin sieltä ihanat lempilapaset :)

  VastaaPoista
 2. Just samaa oon ajatellu näistä kilpailuista, niitä on paljon ja uusia, vänkiä malleja on vähän.

  VastaaPoista
 3. Hyvin oikeassa olet näiden kilpailujen suhteen! Joku vihjaisi, että kilpailutöistä saatetaan "varastaa" malleja omiin tarkoituksiin ja siksi joitakin ei palkita... toivottavasti niin törkeästi ei kuitenkaan oikeasti toimita... Tässä kisassa oli oikeastaan vain yhdet ihan uudenlaiset lapaset mun mielestä. äänestettyä tuli!

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä olen Yhteishyvän kilpailusta. Laitoin sinne minäkin lapaset, mutta eipä olisi tarvinnut uutta mallia keksiä, tehnyt vain vanhat. Harmittaa, etten huomannut Taitopirkanmaan lapaskilpailua. Olisi pitänyt laittaa lapaset sinne ennemminkin.

  VastaaPoista
 5. Ihan samaa ihmettelin minäkin. Esim. semmoiset aivan samanlaiset harmaat hiirilapaset tein pojalleni 40 vuotta sitten, eikä se silloinkaan ollut oma ideani, vaan toiselta kopsattu.

  VastaaPoista
 6. Totta, ihmettelin ensin linkkiäsi että missäs ne kilpailulapaset oikein ovat. No siinä narullahan ne roikkuivat. Ihan kivoja, siististi tehtyjä, mutta mikään ei vaikuttanut niin uudelta ja erikoiselta että olisin edes äänestänyt. Tiedän, olen tylsä...

  VastaaPoista
 7. Samaa mieltä minäkin, kummastuttaa. Mutta kauniit sukat olet taas neulonut!

  VastaaPoista