perjantai 13. syyskuuta 2013

Keksisukat

Järjestin vähän aikaa sitten Ravelryssä melkein samanlaiset arpajaiset kuin täällä blogissa. Siellä tosin piti ilmoittaa sukan koko ja mallivalinta jo osallistuessa, en nimittäin kertonut voittajaa vaan vain sen että arvonta oli suoritettu.


Arvonnan voittajalla ei ollut mielessään mitään tiettyä mallia vaan suunnittelija jonka malleista sain itse valita. Se valinta olikin aika vaikea, lanka oli väriltään aika tummaa ja halutulla suunnittelijalla, Cookie A, on useampia monimutkaisia malleja jotka olisivat luultavasti menneet hukkaan tummalla langalla.


Pari ensimmäistä valitsemaani mallia olivat tietenkin saajan tekolistalla joten kirjojen ja nettiohjeiden selailu jatkui. Lopulta päädyin malliin joka on julkaistu vain lehdessä muutamia vuosia sitten. Ja mulla on tuo lehti tosin se on onnistunut piiloutumaan niin hyvin että tähän hätään en sitä sitten kuitenkaan löytänyt.


Lopulta päädyin The Knitter's Book of Socks kirjassa julkaistuun ohjeeseen. Ajattelin että samalla saan sukkahaasteeseen sukat kirjasta josta en ole aiemmin neulonut. Ei oikein onnistunut sekään suunnitelma, olen neulonut tästäkin kirjasta jotain jo aiemmin. Mallia en enää vaihtanut koska tälle langalle piti olla aika simppeli malli.


Mallissa on kuitenkin jujua ja ohjeesta poiketen tein sukista peilikuvat. Muuttaminen oli oikeastaan ihan helppoa, aloitin vain kaavion eri kohdasta toisessa sukassa. Sukat näyttää 3 o 3 n joustinneuleen takia hurjan kapeilta mutta ainakin mulle ne oli varsin sopivat, saajalla sattui olemaan sama kengännumero kuin mulla.


Malli: Elm
Lanka: Dyelectable Yarns Entree, väri Black Cherry yksi Tour-de-Sock palkintolangoista
Puikot: 2.5 mm pyöröt. Tosin lehteä etsiessä löysin näiden puikkojen kotelon ja siinä väitetään kooksi 2.75 mm, sormituntuman ja puikkomittarin mukaan kuitenkin 2.5 mm, mun lemppari pyörö.


Mulla on ollut vähän ongelmia näiden kuvien kanssa, ihan kaikki ei aina näy, toivottavasti kuitenkin edes osa (tällä kertaa kaikki on samoista sukista ja viimeinen langasta) ja värit on tällä kertaa eniten oikein tuossa lankakuvassa, aikaisen aamun ja myöhäisen illan valo ei vaan riittänyt tälle langalle.


10 kommenttia: