sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulunpunaista


Yksi Tour de Sock kisan voittolanka oli Handun gimalletta. Lupasin tehdä siitä tyttärelle sukat. Toiveena oli tällä kertaa lyhytvartiset pikkusukat joten ilahduin kovasti kun löysin semmoisen ohjeen Roosa nauha sukkakuvastosta.


Ohjeessa on muutama pikkuvirhe jotka ei tekemistä sinänsä haittaa, harmittaa vaan jos joutuu purkamaan. Takaosan korkeampi osa on ohjeessa selitetty siten että jos ohjetta noudatta kirjaimellisesti niin kumpaankin reunaan jää kolo. Itse käytin tuossa kohdassa lyhennettyjä kerroksia ja sain umpinaisen reunuksen.


Lisäksi ohjeessa on väärä silmukkamäärä palmikko-osion alussa, kaaviossa on oikeat määrät. Tein ohjeesta poikkeavat kavennukset sekä kiilaan että terään. Lisäksi palmikot on mun tekemissä sukissa peilikuvina.


Malli: Eeva-sukat
Lanka: Ilun erikoinen, gimalle. Lankaa kului n 50 grammaa
Puikot: 2.25 mm sukkapuikot


Ostin vähän aikaa sitten uuden virkkauskirjan, 100 virkattua lumihiutaletta. Tänä vuonna joulukalenterissani sataa lunta ihan joka päivä, yritän saada kaikki hiutaleet virkattua ja kuvattua jouluun mennessä. Teen ohjeet numerojärjestyksessä joten mallit vaikeutuu mitä lähemmäs joulua päästään. Kuvissa olevat hiutaleet ei ole välttämättä ihan samassa järjestyksessä kuin kirjassa. Joulukalenteri löytyy siis tuosta yläpalkista.
5 kommenttia:

 1. Onpa herkullisen väriset sukat. Ja tuo lumihiutalekirja, tuollainen pitäisi varmaan hankkia itsellekin.

  VastaaPoista
 2. Kivaa! Ostin itsekin tuon lumihiutalekirjan ja ajattelin virkata niitä parisenkymmentä ikkunaan roikkumaan. Kivaa nähdä virkkauksesi!
  T. alderaan

  VastaaPoista
 3. IHANAT JOULUSUKAT.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista