keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Lisää eläinystäviä

Eläinaiheinen neulonta jatkui Susilapasilla. Ostin tarvikepaketin Tampereen Messuilta. Ohje on suunniteltu Taito Etelä-Pohjanmaalle mutta tätä ja Citylapasen mallia on myyty tarvikepakettina myös teeteen myymälöissä tänä syksynä. Seinäjoen messuilla esiteltiin aika monta lapasmallia, eiköhän ne kaikki ilmesty tuonne Taitoep:n verkkokauppaan jossain vaiheessa.


Tämäkin malli on kirjoneuleeksi aika helppo, pitkiä langanjuoksuja on jonkin verran. Ohjeessa neuvotaan sitomaan yli 4 silmukan pituiset langanjuoksut mutta mä olen sitonut langat 5-6 silmukan välein, n 2 cm pitkä lankalenkki ei ole mun mielestä liian pitkä.Lapanen on malliltaan aika pitkä, varsi on jo aika pitkä ja peukaloaukosta kärkeen myös vähän turhan pitkä ainakin mulle. Mulla on vielä toinen tekemispaketti aloittamatta, pitänee vähän miettiä peukalon paikkaa uudestaan.


Tekemispaketissa oli pohjaväriä kaksi kerää ja valkoista kerä, pohjaväriä meni sitten siitä toisesta kerästä noin 20 cm. Olin ensin vähän harmissani, pienellä mallimuutoksella kerä kumpaakin väriä olisi riittänyt ihan hyvin. Hetken mietittyäni tulin kuitenkin siihen tulokseen että lankamäärä on hyvinkin perusteltu. Monet kun haluavat ihan samanlaiset lapaset, minä en näissäkään välittänyt täsmätä raitoja mutta jos olisin täsmännyt siitä toisesta kerästä olisi kulunut paljon enemmän lankaa. Mutta nyt minulla on siis kerä pohjaväriä joka riittää hyvinkin toiseen lapaspariin kunhan mallia vähän muokkaa.


Malli: Susilapanen
Lanka: teetee Pallas
Puikot: 2.75 mm sukkapuikot


Säät on vaihdelleet niin meillä kuin muuallakin. Lumi sulaa hiljalleen pois, tänä aamuna oli melkein 20 astetta lämpimämpää kuin eilen. Onneksi taivaalla näkyy kuitenkin pikkuisen valoa.

8 kommenttia:

 1. Nämä on kanssa kivat lapaset. Mulla ne ovat vielä odottamassa vuoroaan.
  Kettulapaset olen jo aloittanut. Kovin on kapea malli minun käteeni. Peukalo tuli minustakin jotenkin hassusti. Tosin mun peukku ei onnistunut muutenkaan kovin hyvin ohjeen mukaan tehtynä.
  Mutta nytpä onkin sitten hyvä tehdä jatkossa toisella tapaa :)
  Tieto langan riittävyydestä on hyvä, kiitos siitä!

  VastaaPoista
 2. Olet sinä tosi tosi taituri. Ihanat lapaset.

  VastaaPoista
 3. Oi, kuinka kauniit lapaset ja upea kädenjälki.

  VastaaPoista
 4. Kurkkaappa pölläsukkia blogissani. Kiitos enkeli mallin toteutuksesta. Ihana oli neuloa ja rohkaisu norjan ymmärtämiseen todella tarpeen. Ilman rohkaisuasi en olisi uskaltanut ikinä edes kokeilla tehdä näitä.

  VastaaPoista
 5. kauniit lapaset! etenkin värit.. siis ohje on teetee:n?

  VastaaPoista
 6. Ketulta nuo kyllä näytti, tai kissalta

  VastaaPoista