sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Lumisadetta

Koska tähän aikaan vuodesta tehdään myös sellaisia neuleita joita ei ihan heti voi esitellä, tärkkäsin muutaman joulukalenterissa jo esitellyn lumihiutaleen ja kävin kuvaamassa niitä.


Meillä on satanut jo jonkin verran lunta, ei kovin paljoa, pihassa varmaan reilu 10 cm metsässä vähän vähemmän.


Tärkkäsin nämä hiutaleet samalla ohjeella jonka laitoin itselleni muistiin jo viime vuonna, desi sokeria (ihan taloussokeria) ja desi vettä kiehautetaan. Upotetaan tärkättävät hetkeksi kuumaan sokeriliemeen, nostetaan liemestä ja levitetään kuivumaan. Tällä kertaa nostin nämä ensin talouspaperin päälle hetkeksi, kuivuivat paljon nopeammin kun tärkkiä oli vähemmän.


Joku aika sitten Tiiq esitteli blogissaan siiman varassa leijuvia hiutaleita joten minäkin päädyin sitten laittamaan näihin siimaa. Ja fiksuna laitoin sitten kaikki samaan kasaan kun lähdin kuvaamaan, vähän oli siimat solmussa kun kuljin hetken metsässä hiutaleet kädessä.


Sain onneksi kaikki irti toisistaan ja pääsin kuvaamaan kivasti leijailevia hiutaleita.


Joulukalenteriin tulevista lumihiutaleista on jo puolet virkattu. Olen virkannut pääasiassa kaavioista koska huomasin että osa ohjeteksteistä on virheellisiä tai ainakin ne on ristiriidassa kaavoiden kanssa. Muuten ihan kiva kirja mutta mallit on ehkä liian samanlaisia. Ainakin loppupään vaikeimmat ohjeet voisivat olla oikeasti monimutkaisempia. Mutta virkkaan nyt kuitenkin kaikki kun kerran aloitin.


Edellisen postauksen sukka-arvontaan ehtii vielä osallistua. Ohje oli näköjään ehditty jo julkaista myös englanniksi ja se mun huomaama virhe on myös korjattu.

1 kommentti:

  1. Ihania hiutaleita täälläkin! Minä olen virkannut samoja hiutaleita paksuhkosta villalangasta ja huovuttanut pesukoneessa, tuli kivoja! Mallit tosiaan toistavat vähän itseään ja mielestäni osa malleista ei muistuta lumihiutaletta juuri ollenkaan, mutta kiva niitä oli virkata ja hienot talvikoristeet tli, jotka kestää käyttöä vuodesta toiseen.

    VastaaPoista