torstai 19. joulukuuta 2013

Lisää perusjuttuja

Sukka-arvonta on nyt suoritettu, kiitos kaikile lähes sadalle osallistujalle. Arvonnan voitti tällä kertaa seijap, ilmoitatko sähköpostilla haluatko pöllö- vai kanasukat, väritoiveen ja sukkien koon, osoitteenkin voit laittaa heti vaikka aloitankin sukat vasta joulun jälkeen. Onnea voittajalle.


Tämänkertaiset sukat on ihan sileää neuletta, aika pitkät ja kokoa nuori mies. Noita edellisiä sukkia neuloessani yksi meidän pojista kokeili sukkaa ja ei oikein tykännyt tuosta 3 o, 1 n joustimesta, sukkien pitää olla hänen mielestään sileää neuletta.


Ja koska samainen poika tykkää vain pehmeistä langoista otin työhön Tampereen messuilta ostetun Cascade heritage 150 sukkalangan. Olen neulonut tästä langasta aiemminkin ja silloin valmiit sukat oli muistaakseni hurjan pehmoiset. Liekö sitten vika tummemmassa värissä vai missä, mutta nämä ei ihan niin pehmeiltä tunnu kuin ne edelliset.


Langasta lähti vähän väriä sormiin neuloessa ja jännitin pikkuisen sukkien kastelua valmiina. Ihan turhaan, ilmeisesti kaikki irtoväri jäi mun käsiin koska sukkien liotusvesi oli vain vähän sinertävää.


Sukat on tehty 2.75 mm pyöröpuikolla, molemmat yhtäaikaa jotta sain varren kavennukset varmasti samoihin kohtiin. Lankaa jäi 150 gramman vyyhdistä pikkuisen, väri sopii hyvin yhteen sen aiemman värin kanssa joten taitaa olla jämäraitaa tulossa jossain vaiheessa.


3 kommenttia:

 1. Muistelisin jonkun lankakauppiaan maininneen, että langan valmistajassa tms. oli jotain muutoksia eikä uudet ole enää samanlaisia kuin ne vanhemmat. Jos sulla on vanhempi vyöte tallella, niin vertailehan tähän uuden vyötteeseen, onko eroja.

  VastaaPoista
 2. Voi ihanaa!!!
  En ole aikoihin mitään voittanut ja, että sinun tekemäsi....
  Tämä oli kyllä upea jouluylläri.

  Saat sähköpostia

  VastaaPoista