sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Väripilkkuja


Tarkistan yleensä hyvissä ajoin ennen joulua että lahjapussissa on riittävästi neuleita jaettavaksi jouluna. Tänä vuonna havahduin kuitenkin vajaa viikko ennen aattoa että pussista puuttui yksi miesten neule.


Laitoin siis taas kerran sukat puikoille. Langaksi valikoitui Regian 6-säikeinen tweed vaikka edellinen neulontakokomus ei tällä langalla niin kiva ollutkaan. Liekö se edellinen kerä ollut jotain kakkoslaatua koska tällä kertaa en huomannut noiden väripilkkujen irtoilevan ollenkaan niin helposti.


Puikkoina 2.75 mm sukkapuikot, silmukoita varressa 56, ranskalainen kantapää 29 silmukalla, kavennusten jälkeen silmukoita 54. Tuli oikein sopivat sukat saajalle.


Eilen taisi valmistua vuoden viimeinen neule, sukkapari johon lankaa kului 50 grammaa. Noita eilen valmistuneita lukuunottamatta kaikki tänä vuonna valmistuneet on nyt esitetty täällä blogissa. Vielä ehtii hyvin arvailemaan langankulutusta, lasken kulutukseksi vain valmistuneet työt, puikoilla on nyt sukat joiden valmistuminen taitaa mennä ensi vuodelle. Hyviä arvauksia olettekin jo laittaneet. Ompelin muutaman pussukan valmiiksi, lähimmäksi arvannut saa siis näistä yhden (tai sitten sukkalankaa). Arvailla voi ensi lauantaihina asti, viikon kuluttua sunnuntaina kerron oikean määrän ja voittajan.
4 kommenttia:

 1. Voi miten tykkään noista sukista.

  VastaaPoista
 2. Oijoi, kun tuo kettupussukka on ihana!
  Taisin vääntää aikamoista peltiä, kun sain samasta langasta samankokoisilla puikoilla ja 55 silmukalla (varressa) 9v pojalle sopivat sukat. ;D

  VastaaPoista
 3. Tuo kettupussukka on aivan mielettömän ihana!

  Lankarikasta ja Hyvää Uutta Vuotta 2014 !

  VastaaPoista